6 ruokaa laihdutusleikkaukseen laihdutusleikkaus, laihdutusleikkaus vitamiinit jne.

Kun sinulle on tehty painonpudotusleikkaus (kutsutaan myös bariatriseksi leikkaukseksi), on tärkeää varmistaa, että syöt oikeaa ruokaa painon lihomisen välttämiseksi. Mutta tärkeää on myös se, että sinun on varmistettava, että saat oikeat ravintoaineet terveen ja toimivan kehon ylläpitämiseksi. Kun olet täysin toipunut ja lääkärisi on neuvonut sinua jatkamaan normaalia toimintaa, tässä on joitain parhaita ruokia ja tuotteita, jotka sinun tulisi sisällyttää ruokavalioosi:

Proteiini

Proteiini on yksi tärkeimmistä ravintoaineista laihdutusleikkauksen jälkeen. Koska kehosi laihtuu nopeasti, sinun on varmistettava, että säilytät tervettä lihasmassaa. Proteiini auttaa ylläpitämään lihasmassaa, kun kehosi tottuu äkilliseen painonpudotukseen. Vähärasvainen liha, kananmunat, vähärasvainen juusto ja tofu ovat hyviä proteiinin lähteitä. Sinun on sisällytettävä runsaasti proteiinia päivittäiseen ruokavalioosi ja mieluiten jokaisen aterian yhteydessä.

Kokojyvät

Täysjyväviljat tarjoavat terveellisen monimutkaisten hiilihydraattien ja kuidun lähteen. Vältä jalostettuja jyviä, kuten valkoista leipää, ja valitse sen sijaan täysjyvävilja. Ruskea riisi, täysjyväpasta, kvinoa, ohra ja täysjyväkeksit ovat hyviä esimerkkejä täysjyväviljatuotteista, jotka voit sisällyttää ruokavalioosi. Muista, että sinulla voi olla vaikeuksia syödä tuoretta leipää, mukaan lukien täysjyväleipää, leikkauksen jälkeen. Jos aiot syödä täysjyväleipää, sinun on paahdettava se ja syötävä vain hyvin pieniä annoksia.

Vihannekset

Kasvikset antavat kehollesi laajan valikoiman ravintoaineita, joita tarvitaan terveiden elämäntapojen ylläpitämiseen leikkauksen jälkeen. Vältä raakoja vihanneksia ja höyrystä, paista tai paista sen sijaan. Perunat ja muut vihannekset on kuorittava ennen syömistä, sillä kuorta voi olla vaikea sulattaa. Joitakin parhaita vihanneksia ovat varreton pinaatti, parsakaalin kukat, kukkakaali, porkkanat ja tuoreet tai purkitetut tomaatit.

Hedelmät

Hedelmät tarjoavat antioksidantteja ja muita ravintoaineita sekä luonnollista makeutta, jota saatat haluta. Kun syöt hedelmiä leikkauksen jälkeen, varmista, että ne ovat kypsiä. Sinun tulisi myös välttää hedelmien, kuten omenoiden ja päärynöiden, kuorien syömistä. Lisää ruokavalioosi paljon tuoreita hedelmiä pysyäksesi terveenä painonpudotusleikkauksen jälkeen, kuten banaaneja, kuorittuja kiivejä, meloneja, marjoja ja kuorittuja persikoita. Voit myös ottaa omenasosetta, mutta varmista, että se on makeuttamaton.

Vitamiinit ja lisäravinteet

Joissakin tapauksissa kaikkien tarvitsemiesi ravintoaineiden saaminen ruoasta voi olla vaikeaa bariatrisen leikkauksen jälkeen. Sinun on myös palattava syömään kiinteää ruokaa hoidon aikana. Voit ottaa vitamiineja ja lisäravinteita varmistaaksesi, ettei sinulla ole ravitsemuksellisia puutteita. Nämä tuotteet tarjoavat yksinkertaisen ja kätevän tavan varmistaa, että sinulla on oikea määrä ravintoaineita. Harkitse tuotteita, kuten ProCare Health Bariatric Multivitamin Capsule 45 mg Iron and Celebrate Vitamins B12 Sublingual Quick-Stops Cherry Tablets ylläpitääksesi terveellistä ravintoarvoa.

Aterian korvikkeet

Leikkauksen jälkeen ja toipumisesi aikana ruokavaliosi on hyvin rajallinen, kun kehosi paranee ja sopeutuu. Sinun on esimerkiksi syötävä pehmeää ruokaa, kun vatsasi paranee. Ruoankorvikkeet ovat hyvä tapa varmistaa, että saat paranemiseen tarvitsemasi ravintoaineet, kun et voi syödä kiinteää ruokaa. Tuotteet, kuten Bariatric Advantage High Protein Meal Replacement Cookies ja Cream, on suunniteltu auttamaan ihmisiä pysymään terveinä toipuessaan bariatrisesta leikkauksesta.

Jos etsit lisätuotteita painonpudotuksen jälkeiseen leikkaukseen, tutustu koko bariatrian tuotevalikoimaamme. Valikoimassamme on proteiinipirtelöitä, elintarvikkeiden korvaavia pirtelöitä ja monia muita, joista voit valita ja auttaa sinua sopeutumaan uuteen ruokavalioosi.

← Edellinen viesti

Seuraava postaus →