6 terveellistä ruoanlaittotekniikkaa, jotka jokaisen aloittelevan kokin tulisi tietää

Vaikka et olisi syntynytkään Julia Childin keittiövaistoilla, ruoanlaitto kotona voi olla nautinnollista ja helppoa, kun sinulla on oikeat ruoanlaittotekniikat.

Jos rakennat tasapainoista suhdetta ruokaan, terveellisten ruoanlaittotekniikoiden harjoitteleminen kotona on yksi parhaista tavoista tehdä suhteesta kestävä. Tutkimukset osoittavat, että ruoanlaitto kotona ei ole vain hyväksi, vaan myös halvempaa! (1)

Ruoanlaitto tekee hyvää myös mielelle. Aterioiden valmistusprosessi on yhtä ravitseva kehollesi ja mielellesi kuin ruoka, josta todella nautit. Kysely vuodelta 2016 Journal of Positive Psychology ehdottaa, että luoviin projekteihin, kuten ruoanlaittoon, osallistuvat ihmiset tuntevat olonsa onnellisemmiksi ja vähemmän stressaantuneiksi jokapäiväisessä elämässään. (2) Joten jos sinulla on ollut pitkä työpäivä, leikkuupalkin poistaminen voi auttaa.

6 terveellistä ruoanlaittotekniikkaa, jotka jokaisen aloittelevan kokin tulisi tietää

Siksi jaan tänään kuusi kaikkien aikojen suosikkikeittotekniikkaani. Nämä kypsennysmenetelmät auttavat säästämään aikaa keittiössä, mutta auttavat myös säilyttämään ruoan ravintoaineet ja parantamaan niiden makua, mikä auttaa sinua saamaan kaiken irti ruoasta.

1. Höyrytys

Höyrytys säilyttää kasvisten ravintoaineet paremmin kuin paistaminen tai paistaminen. Tämä vuoden 2000 tutkimus c Journal of Agriculture and Food Chemistry jopa osoittaa, että porkkanoiden höyryttäminen voi parantaa beetakaroteenipitoisuutta! (3) Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että höyryttäminen säilyttää eniten glukosinolaatteja, lehtivihanneksien, kuten lehtikaalin, ruusukaalin ja parsakaalin, yhdisteitä, jotka voivat auttaa estämään sairauksia ja syöpää. (4)

Kuinka tehdä se: Kiehauta kattila vedellä, aseta kattilan päälle höyrykori, jossa on keitettävä ruoka ja peitä se päälle. Höyrytä suositeltu määrä minuutteja tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Kokeile valmistaa Hygge Macrobiotic Bowlini, joka on täynnä tonnia höyrytettyjä vihanneksia ja fermentoituja ruokia, jotka stimuloivat suolistoa.

2. Paistaminen

Tarvitsetko ruokaa viikon aikana, STAT? Sekoituspaistaminen on yksi parhaista menetelmistä ruoanlaittoon kuivassa lämmössä, mikä auttaa puhdistamaan jääkaapin ja käyttämään kaikkia käsilläsi olevia proteiinipitoisia ja vihanneksia. Sen avulla voit myös maksimoida ruokien ravintoarvot lisäämällä erilaisia ​​vihanneksia eri sävyillä, makuilla ja koostumuksilla. Sekoituspaistaminen vastaa kypsennysnopeutta. Tämä tekniikka valmistaa ruoan nopeasti ja tekee vihanneksista maukkaampia.

Kuinka tehdä se: Kuumenna vain ekstra-neitsytoliiviöljyä pannulla; sen ei tarvitse olla wok. Lisää sitten pannulle ruoka, jonka haluat paistaa ja anna paistua pehmeäksi sekoittaen 30-6o sekunnin välein. Mausta ruoka valitsemillasi mausteilla ja yrteillä tai kotitekoisella kastikkeella. Kokeile 10 minuutin maapähkinäpaahtamistani superpikaruokaa varten kiireisinä arkipäivinä!

3. Leivonta

Rapeasta ruusukaalista rapeisiin bataattiviipaleisiin leivonta on yksi kaikkien aikojen suosikkikuivakeittomenetelmistäni, koska se pehmentää niiden rakennetta ja parantaa niiden makua. Esimerkiksi paahdettu pähkinäkurpitsa karamellisoi sen ja korostaa sen makeutta tehdäkseen siitä vähemmän katkeraa. Jopa nirsoimmat syöjät voivat nauttia kulhosta kurpitsan unikonsiemeniä ja juustoa!

Varmista vain, että pysyt lämpötilassa, joka on öljyn savupisteen alapuolella. Vaikka paistamisen aikana käytetty teknisesti korkea lämpö voi viedä osan kasvisten ravintoaineista, tästä kypsennystekniikasta ei ole syytä poiketa. Päivän päätteeksi syöt edelleen vihanneksia ja hyödynnät niiden terveyshyötyjä!

Kuinka tehdä se: Sekoita paahdettavat vihannekset sekoituskulhossa ruokalusikalliseen ekstra-neitsytoliiviöljyä ja valitsemiasi mausteita. Sekoita, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet ja kasvikset peittyvät öljyllä ja mausteilla. Vuoraa uunipelti foliolla ja voitele se kevyesti. Levitä sitten kasvisseos tasaisesti pannulle ja laita ne uuniin 350 asteeseen noin 45 minuutiksi tai kunnes ne ovat kevyesti ruskeita ja rapeita reunoista. Katso tämä balsamico-ruusukaalien ja punaisten viinirypäleiden resepti!

4. Salametsästys

Salametsästys on yksi monipuolisimmista ruoanlaittovaihtoehdoista. Itse asiassa, munasta hedelmiin, kanaan ja kalaan, voit kasvattaa kirjaimellisesti mitä tahansa. Tämä kostealla lämmöllä kypsennystekniikka käsittää ruoan upotamisen veteen alhaisessa lämpötilassa, yleensä 140 °F ja 180 °F välillä. Tiedät, että vesi on valmista, kun alat nähdä valkoisia kuplia muodostuvan reunojen ympärille.

Kuinka tehdä se: Munamunan muussaamiseksi täytä 2/3 astiasta vedellä, kasvisliemellä tai millä tahansa käyttämäsi nesteellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kiehauta sitten. Näet pieniä kuplia tulevan pintaan ja sivuille. Riko muna ramekiinissa tai pienessä kupissa. Pudota muna varovasti veteen ja sekoita vettä varovasti lastalla varmistaaksesi, että muna ei tartu pannuun. Voit myös lisätä veteen hieman etikkaa, jotta proteiinit pysyvät tiiviimmässä muodossa. Anna kananmunan levitä kolmesta neljään minuuttia ennen kuin poistat sen lusikalla. Katso reseptini lautaselle paistettuja kananmunia Castelvetrano-oliiviöljyllä.

5. Blanšointi

Jos pidät hieman rapeudesta vihanneksissasi, blanšointi on yksi parhaista peruskeittotekniikoista tehdä niistä rapeita mutta samalla mureita. Tämä on myös yksi helpoimmista tavoista säilyttää elintarvikkeita, joten jos haluat sesonkituotteiden jäävän viimeiseksi, blanšaaminen on oikea tapa.

Upota vihannekset tällä menetelmällä kiehuvaan vesikattilaan noin seitsemäksi minuutiksi. Pysäytä sitten kypsennysprosessi asettamalla ne jäähauteeseen. Tämän tekniikan avulla voit säilyttää vihannesten kirkkaat värit ja auttaa säilyttämään niiden ravintoaineet. Tutkimukset osoittavat, että joidenkin vihannesten, kuten juurikkaan, paprikan, vihreiden papujen ja pinaatin, antioksidanttivaikutus voi lisääntyä keittämisen aikana, koska hapettavat entsyymit (jotka aiheuttavat tulehdusta) inaktivoituvat. (5)

Kuinka tehdä se: Täytä iso kattila vedellä, lisää ruokalusikallinen merisuolaa ja kiehauta. Lisää kasvikset pannulle ja anna niiden kypsyä muutama minuutti, kunnes kukat ovat vaaleita. Ota sitten vihannekset heti pois pannulta ja laita ne jääkylmän veden alle!

6. Grilli

Vaikka se saattaa olla yksi suosituimmista ruoanlaittotavoista kesällä, sen ei tarvitse olla lämmin nauttiakseen grillauksen eduista. Itse asiassa voit ostaa valurautaisen grillipannun ja paistaa suosikkivihanneksiasi kotisi keittolevyllä. Uunissa oleva broileri on myös loistava tapa grillata kotona; Valmista vain ruokasi broileripannussa ja aseta se uunin ritilälle 4-8 tuuman lämpöön. Grillaus auttaa poistamaan lihasta ylimääräistä rasvaa ja antaa vihanneksille ja hedelmille hieman savuisen maun.

Kuinka tehdä se: Leikkaa lihasta rasva ja pese vihannekset. Varmista, että ne ovat hyvin kuivuneet, ennen kuin voitelet niitä kevyesti extra-neitsytoliiviöljyllä ja lisäät mausteita. Laita grillipannu liedelle korkealle lämmölle, kunnes pannu lämpenee, ja alenna sitten lämpöä keskilämmölle kolmesta neljään minuutiksi. Lopuksi käännä ruoka pannulla ympäri, jotta se ei kuivu, ja kypsennä vielä 3–4 minuuttia. Valmista nämä yksinkertaiset grillatut kasvisvartaat helpoksi grillauspuolelle.

Tunnetko stressiä ruoasta?

Ilmoittaudu katsomaan maksutonta mestarikurssiani tänään, jossa opit №1-tottumuksesta, joka saa sinut taistelemaan painoasi ja suhdettasi ruokaan – ja kuinka pääset eroon ruokavaliosta ja ruokamaniasta, heti alkaen.

Sinun ei tarvitse olla stressaantunut ja pakkomielle ruuan suhteen. On olemassa parempi tapa, ja kyllä, on mahdollista kehittää positiivista suhdetta ruokaan! Liity tälle ilmaiselle tasapainoisen ravitsemuksen mestarikurssille oppiaksesi kuinka.

Katso ilmainen mestarikurssi