Çokollata në petë shtesë

Come vi dicevo qualche post fa, ultimamente la cioccolata calda è la mia migliore amica. Tregu im është i shpejtë në përgatitje, i thjeshtë dhe, mesdita, ky, aftësia për të kapur edhe ushqimet më të rrënuara, të ëmbla, të shijshme, me cilësi të ulët.

Në fund të fundit, çfarë doni të bëni kur uleni në divan me topin e dhimbjes në një kërcim dhe parfum, ku është çokollata dhe protagonisti i gjithë fuqisë? Già è ottima così, ma se poi ci aggiungi anche una nuvoletta di panna non puoi che sentirti subito meglio.

Më pëlqen të ndaj keqdashjen, malinconia, cattivi pensieri e ti coccoli con quella merenda that amavi fin da bambina, quando già in tenerissima età avevi imparato che la dose giusta per una persona erano du bustine di non Cio altrimenti non sapeva di . Po, sepse më pëlqen shija e çokollatës, kaloni mirë dhe ndjeni dhe nuk ndjeni perceptimin e notës aromatike, e cila nuk duhet të jetë shumë e ëmbël dhe e sheqerosur (por jo vetëm amara, eh!).

Dopo vari esperimenti -qualcuno doveva pur sacrificarsi, jo? – sono arrivata alla mia mya ricetta definitiva, quella che soddisfa in pieno la mia idea e la mia voglia di cioccolata calda. Fermo restando che la più buona mai assaggiata sia quella proposta da Alice, questa mi soddisfa quasi ugualmente ed è un po ‘più leggera (elemento da non sottovalutare se inizia ad essere la tua merenda: D quotidiana).

Përbërësit për një adresues:

25 g kakao amaro në gjysmë

10 gram amido di mais

20-25 g çikore me sheqer të ëmbël

370 ml latte soje jo e ëmbël

10 g çokollatë të nxehtë 70%

panna montata 100% bimore për racion

Procedura:

Setacciamo il cacao e l’amido ed uniamoli in un pentolino dal fondo spesso assieme allo zucchero, aggiungiamo lentamente a filo il latte di soia mescolando continuamente, di modo che non si formino grumi.

Poniamo sul fuoco più piccolo con fiamma al minimo e aggiungiamo il cioccolato spezzettato.

E gatuajmë për 15-18 minuta, e përziejmë aq shumë dhe me frekuencë të lartë nuk shtohet çokollatë e grirë imët.

Shërbejmë si tigan alpinistik dhe pak çokollatë të nxehtë.

Buon fundjavë a tutt * e se vi doveste sentire un po ‘giù ora sapete cosa dovete prepararvi 😉

Një gërvishtje nga froni.