Helppoa sitruunavinaigretteä Reseptin kriitikko

Tämä verkkosivusto saattaa sisältää sidosryhmien linkkejä ja mainoksia, jotta voimme tarjota sinulle reseptejä. Lue tietosuojakäytäntöni.

Tämä sitruunavinaigrette-salaattikastike on kirkas, mausteinen ja täynnä makua. Se nostaa päälle laittamasi salaatin, etkä koskaan palaa käyttämään uutta kastiketta!

Kotitekoiset kastikkeet ovat parhaista parhaita! Käytän niitä kaikkeen ja ne ovat aina ensimmäinen valintani. Kokeile tätä kotitekoista ranch-kastiketta, tätä Olive Garden -salaattikastiketta tai tätä upeaa kreikkalaista salaattikastiketta!

Pullo täytetty sitruunavinaigrette-kastikkeella hopeisella nokkaputkella.

Mikä on sitruunavinaigrette?

Tämä sitruunavinegretteä sisältävä salaattikastike lisää kevyen ripauksen syvää ja kirkasta makua mihin tahansa vihreään salaattiin. Rakastan vinaigrettekastikkeita, koska ne ovat kermaisen sijaan ohuempia ja antavat paljon makua melkein kaikkeen, jonka päälle laitat niitä. Tämä kastike on erityisen hyvä, koska ainesosissa on vähän hunajaa. Tämä tasapainottaa hapanta sitruunaa ja tekee siitä maistuvan herkulliselta! Tämä kastike on herkullinen salaatteihin, mutta voit kaataa sitä myös kasvisten päälle!

Rakastan salaattikastikkeiden tekemistä kotona, koska ennen kaikkea ne ovat niin helppoja! Minulla on yleensä jo kaikki ainekset, jotta voin hajottaa sen tuoreena aina kun haluan. Toinen syy on se, että voin muokata ainesosia mieleisekseen. Joskus saatan haluta hieman vahvempaa sitruunan makua, ja toisinaan saatan haluta sen olevan hienovarainen. Joka tapauksessa voin tehdä sen tekemällä sen nopeasti kotona alle 5 minuutissa!

Ainesosat tämän sitruunavinaigrette-reseptin valmistukseen

Tämä resepti käyttää viittä yksinkertaista ainesosaa ja ennen kuin huomaatkaan, nautit herkullisesta salaatista. Siitä ei paljon tuoreempaa tule! Katso tarkkoja mittoja postauksen alareunassa olevasta reseptikortista.

 • Oliiviöljy: Käytän tavallista oliiviöljyä. Ekstraneitsytoliiviöljyllä on täysin erilainen maku.
 • Tuore sitruunamehu: Voit käyttää sitruunamehua pullosta tai vastapuristettua sitruunaa. Tuore sitruunamehulla on aina kirkkaampi maku.
 • Omenaviinietikka: Tämä lisää salaattikastikkeen pohjaa.
 • Hunaja: Hunajan makeus tasapainottaa sitruunamehun happamuutta. Jos sinulla ei ole hunajaa, kokeile sen sijaan vaahterasiirappia!
 • Dijon-sinappi: Tämä pieni salainen ainesosa tekee tästä kastikkeesta ylivoimaisen!

Kuinka tehdä sitruunavinaigrette

Tämän salaattikastikkeen hajoaminen ja salaatin päälle kaataminen kestää alle 5 minuuttia! Tämä on turhaa, joten kerää kaikki ainekset ja tee se jo tänään!

 1. Murskata: Lisää pienessä kulhossa kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Sekoita hyvin sekoittaaksesi.
 2. Kaada: Kaada haluamasi määrä salaatin päälle.
3 valokuvaa, jotka osoittavat ainesten mittaamisen ja sekoittamisen suuressa lasikulhossa.

Muunnelmat

Voit vaihtaa tämän sitruunavinaigrette-kastikkeen matkan aikana! Tässä on ideoita, kuinka voit muuttaa sitä tarpeidesi mukaan ja tehdä siitä joka kerta hieman erilainen

 • Suolaa ja pippuria: Lisää kastikkeeseen suolaa ja pippuria ja sekoita. Tämä antaa sille hieman mausteisemman maun.
 • Valkosipuli: Haluatko sen sijaan sitruunavalkosipulikastiketta? Haluan lisätä tähän kastikkeeseen hieman jauhettua valkosipulia, jos aion ripotella sitä joidenkin vihannesten päälle ennen paistamista.
 • Lisää öljyä: Jos kastike on liian terävä makuusi, lisää öljyä pikkuhiljaa, kunnes saat haluamasi maun.

Sitruunavinaigrettekastike kaadetaan rucolasalaatin päälle.

Kuinka säilyttää jäämiä

Tämä sitruunavinaigrettekastike on niin hyvä, että haluat varmasti valmistaa hieman ylimääräistä, jotta sinulla on jääkaapissasi vielä viikkoja! Onneksi tämä on erittäin helppo säilyttää.

 • Jääkaapissa: Kun olet valmistanut kastikkeen, laita se ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin. Se kestää noin 1 viikon. Kun olet valmis käyttämään sitä, sekoita (tai ravista) ennen kuin kaadat sen salaatin päälle.
Palvelee:

Kalorit539kcal (27 %)Hiilihydraatit14g (5 %)Proteiini1g (2 %)Paksu54g (83 %)Tyydyttyneet rasvat7g (35 %)Monityydyttymättömät rasvat6gMonityydyttymättömät rasvat40gnatriumia113mg (5 %)kalium76mg (2 %)Kuitu1g (4 %)sokeria13g (14 %)A-vitamiini9IUC-vitamiini12mg (15 %)kalsiumia12mg (1 %)Rauta1mg (6 %)

Kaikki ravitsemustiedot perustuvat kolmannen osapuolen arvioihin ja ovat vain likimääräisiä. Jokainen resepti ja ravintoarvo vaihtelevat käyttämiesi merkkien, mittausmenetelmien ja kotitalouden annoskoon mukaan.

Tietysti Pukeutuminen

Keittiö amerikkalainen

avainsana sitruunavinaigrette, salaattikastike