Kozmetika: pa egërsi a është sinonim i veganit?

Duke folur për kozmosin, kuptimi i fjalës “pa mizori” dhe “vegan” është shumë konfuz, konsiderata konsiderohet sinonim. Eppure, ti trajton një gabim: dhel fatto che un cosmetico sia pa mizori non implica necessariamente che sia anche un prodotto privo di ingredienti di origine animale. Deklarata “pa mizori” ndjek vetëm testin e kafshëve, duke garantuar garancinë e vlerës totale të përbërësve origjinalë të kafshëve, duke përfshirë deklaratën “vegan”.

Standardi për il pa mizori

Fryma e eksperimentimit të kafshëve në mjedisin kozmetik është një argument kompleks, polemikë dhe ndjenjë e veçantë: termi cosmesi pa mizori për t’u siguruar që produktet që nuk përmbajnë frutin e kafshës të mos përfshihen në fazën e testimit – për të garantuar një profil sigurie – i cili i parapriu komercializimit.

Neglizhoni anni, l’argomento je stato ampiamente dibattuto, mentre diverse aziende hanno preso posizione scegliendo di percorrere strade differenti per distinguersi nella produzione cosmetica. Unë jam gjithmonë gati për të filluar
prodotti – vijnë “pa mizori”, “pa testim të kafshëve” ose “jo testuar në kafshë”. Nuk dua të paguhet një rregullore, por Nuk dua të harroj kuptimin e vërtetë të këtij pohimi.

Për t’u garantuar konsumatorëve blerjen e produkteve që në fakt nuk bartin testin e kafshëve, në vitin 1996 janë financuar nga organizatat për mbrojtjen e kafshëve. Koalicioni i Informacionit të Konsumatorit të Kozmetikës (CCIC), finalizuar për të promovuar unico standard condiso. Produktet që konsiderohen standarde janë rënë dakord të kundërshtojnë logon e Leaping Bunny.

Kompania që dëshiron të adresojë këtë standard, Leaping Bunny i dytë:

  • Mos u shqetësoni për testin e Komisionerit për kafshët me formulime dhe përbërës të vetëm të produkteve kozmetike dhe të pastërtisë.
  • Ne nuk kemi nevojë të blejmë përbërës, formulime ose produkte për të cilat mund të kryejmë teste në bashkëpronësi duke ndjekur të dhënat, sinjalin për punësim, në këtë kërkim nuk duhet të bëni një test kafshësh.
  • Një sistem monitorimi stabilizues po zbatohet pa përdorimin e një testi të dytë të kritereve të stabilitetit të kafshëve për Leaping Bunny.
  • Dovrebbero affidarsi es distributori esteri che non praticano a loro volta test su animali.
  • Dovrebbero rinnovare il proprio impegno yearmente ed eventualmente sottoporsi një sistem të monitorimit të CCIC.

Nuk është e vërtetë që një produkt “pa mizori” është gjithmonë një nga përbërësit origjinalë në paketimin e të gjitha produkteve. A keni një përkufizim të produkteve standarde të kafshëve vegane?

Kjo është Europa standarde vegane

Për të përmbushur nevojën, është radha e standardit evropian vegan WVG (World Vegan Group) në Evropë. Në varësi të stilit të organizatave më të rëndësishme evropiane vegane në Bruksel, koordinatori i Organizatës Joqeveritare “SAFE – Safe Food Advocacy Europe”, standardi është fryt i një Bordi të Punës që kompostohet në fshat.

Do të filloj më 10 korrik 2015 dhe do të jem consensato alla Commissione Europea (Commissario: Vytenis Andriukaitis) më 22 shkurt 2017, me Presidencën e Këshillit në favor të Società Benefit VEGANOK. Për standardin WVG mund të konsultoni faqen zyrtare të internetit: www.veganstandard.eu për prodhuesit, shpërndarësit, shpërndarësit dhe konsumatorët e produkteve vegane për kompetencë ose rëndësi përfshijnë një etiketë të saktë të produkteve të Komunitetit të Brendshëm të Evropës.

vegan pa mizori

Elate Accade per gli standard del cruelty free, anche lo standard vegan europeo WVG Nuk di si të marr një certifikatë vegane. Certifikata për produkte vegane në pasuri të paluajtshme që nuk përfshihen në krahasim me të gjitha provat e kafshëve që kërkojnë një bazë për të gjitha standardet WVG. Nëse jeni të interesuar për produktet vegane, almeno në ëmbëlsirat, që nuk është treguesi i dytë i indikacioneve WVG.

Çertifikime të tjera vegane, invece, pur allore allo standard Europeo WVG, nuk ofron interpretimin e pamëshirshëm të che non-considera l’intera produzione aziendale (cosa che per lo standard WVG dhe invece fondamentale), si dhe të referohen veçoritë e singoche. Duke marrë parasysh faktin se testi i produktit të përfunduar për sektorin e kozmetikës është ende i disponueshëm në vitin 2004, është e qartë se do të merrni certifikata certifikimi që plotësojnë standardin WVG, por nuk i japin garanci të mjaftueshme konsumatorit.

Shtojini këto çertifikata vegane në verifikimin ekskluziv të ekzistencës së origjinës shtazore në formulimin e një produkti: VEGANOK është një burim unik imigrimi në ngjyrën e paketimit të procedurës së tij.

Dëshironi të pini më shumë? Publikoni raportin, i cili i kushtohet të gjitha argumenteve: nuk është kutia që përmban të gjitha lidhjet për shkarkim falas.