Lockdown Food Vol.1 – Tregime ushqimore në Berlin

MERR NJË AJËR THELLË

Dhe porosisni ushqimin për dërgesë dhe për në shtëpi!

Edhe një herë ne jemi krenarë të prezantojmë përzgjedhjen e ushqimit më të mirë për në shtëpi dhe dërgesë në Berlin lani, Prenzlauer Berg dhe Dasma në një udhëzues gjithëpërfshirës për t’ju ndihmuar të mbijetoni me stil me bllokadën e dytë Corona / COVID-19 të vitit 2020. Propozimi i bllokut të restoranteve është një xhungël dhe është përpjekja jonë për të nxjerrë në pah ofertat më magjepsëse midis restoranteve më të mira në Berlin. Kjo listë është e para në një seri që përmbledh opsionet e rregulluara të ushqimit në shtëpi dhe shpërndarjen e projekteve ushqimore të Berlinit për të cilat unë zakonisht raportoj, duke festuar ndoshta të vetmen gjë të mirë që doli nga kjo krizë: një ofertë e shkëlqyer ushqimi në shtëpi nga restorantet, të cilët përndryshe do të kurrë nuk kam menduar të ofroj opsione të tilla.

E para në këtë seri është fokusi në rajonet qendrore dhe veriore të Mitte, Prenzlauer Berg dhe Wedding. Si zemra rrahëse e Berlinit, distrikti Mitte ofron gjithashtu shumë restorante të shkëlqyera dhe në krahasim me zonat e tjera, shërbimi ushqimor i Berlinit Mitte është i nivelit të lartë dhe modern. Ky është padyshim vendi në Berlin me përqindjen më të ulët të restoranteve me ushqim të përditshëm emigrantësh dhe për rrjedhojë vendi që tradicionalisht përfshinte më pak mundësi eksporti dhe dërgese. Sa më në veri të shkoni në Mitte, aq më i ashpër dhe më modern bëhet restoranti dhe kufiri verior përzihet pa probleme me Prenzlauer Berg, një lagje që është shumë më rezidenciale se Mitte dhe ku për këtë arsye do të gjeni restorante shumë më moderne në stilin e lagjes. Dasma është me të vërtetë një shtyllë e përzier e gjithçkaje, por veçanërisht e fortë kur bëhet fjalë për ofertat ekskluzive të ushqimit të rastësishëm nga kuzhinat e emigrantëve.

Ka shumë oferta të reja fantastike në këtë listë – pse të mos i provoni të gjitha në javët e ardhshme? Shikoni gjithashtu furnizimin tim në Instagram për më shumë oferta në kohë reale nga restorantet dhe dyqanet në të gjithë Berlinin.

Vazhdo të kontrollosh këtu përsëri, pasi unë do të vazhdoj ta përditësoj këtë listë kur të shfaqen sugjerime të reja.

Qëndroni në shtëpi dhe jini të shëndetshëm!

#SUPPORTBERLINRESTAURANTE