Risotto ai piselli e zafferano su crema di lattuga

Nuk ka pranverë që fiksohet me asparagus dhe pica 🙂 dhe me pjatat e para me bazë drithërat në chicco, ju e dini përvojën e kësaj recete ftua me quinoa dhe kërkim me melekuqe… Stavolta avevo voglia di un bel rizoto klasike me riso Carnaroli (eh sì, ogni tanto anch’io trasgredisco alla regola dell’integrale (). I afreskova purproppo non li avevo e ho dovuto ripiegare su quelli surgelati, në kompensim për përdorimin e buona lattuga dell’orto di mia suocera, che in questo periodo ne proizvadet v quantità e diversi tipi.

Përbërësit për 2 persona:
170 gr riso Carnaroli bio
170 g piselli freschi ose surgelati
1 shkallë
1/2 bustina di zaferano
1 raft ushqimor
200 g mista lattuga
4 kastraveca kos me soje natyrale
olio evo, shitje, pepe nero

Qull i pjekur në skarë me 1 litër sallatë dhe sallatë të gjithanshme. Lasciatela cuocere a fuoco vivace senza coperchio za oko 5 minuta (dipende da quanto è tenera, la mia, piccola e appena raccolta, è cotta subito!). Estraetela con una schiumarola, mettetela in un pentolino e frullatela con un minipimer a insieme insieme ad un cucchiaino d’olio, 2 cucchiai di kos dhe poco brodo di cottura quanto banta ad ottenere una crema piuttos. Ju gjithashtu mund të shisni dhe të mbani ngrohtë.
Përgatitni rizoto rizoto dhe makendo soffriggere lo scalogno con poco olio e un pizzico di sale, quindi unite i piselli e poi il riso mescolando pochi minut per far bene insaporire il tutto. Filloni hapjen e varkës së lattugës, pak a shumë të ndryshme (nuk duhet të shpenzoni shumë para për ujin), por kur shkoni në shtrat keni një varkë të mrekullueshme. Shtoni kafenë e mbyllur në një filxhan kafeje me Në rregullpochissimo brodo, poi spegnete il fuoco e mantecate con un paio di cucchiai scarsi di kos e uno di lievito alimentare. Caktoni dhe shtoni kripë dhe piper. Bakri dhe lascipa reposare un paio di minuti (attenzione perché rizoto nuk deve be asciutto ma bello cremosose durante il riposo dovesse assorbire troppo liquido aggiungete un altro filo di brodo e mescolate).
Në momentin e servirjes së gjithanshme 3 ose 4 qyqe krem ​​lattuga në pjesën e pasme të pjatave të cilat disponohen sipër rizotos (kremi është i lëngshëm dhe “allargherà” verso i bordi 😉). Dekoroni me petale lulesh eduli ma ci stanno bene anche foglioline di prezzemolo ili finocchietto.

Ky artikull publikohet në radhë të parë, pa gluten dhe të falsifikuara, si lattuga, piselli, riso, rizoto, zafferano da Giulia. Shto një lidhje të përhershme dhe sinjal.