tre rajonet me të cilat trajtojmë maniaren e mishit

Në perceptimin e komunitetit, mangiare Mish është cilësisht e dhënë, e dhënë dhe “normale”. E gjithë ajo distancë nga ky akt është “diversifikuar”, duke dalë nga norma dhe duke përfaqësuar përjashtim. Eppure, konsumi i mishit kompleksi innesca meccanismi psicologjikTanto che non è raro che alcune persona – tra cui magari anche tu – rifiutano di guardare video o immagini che mostrino la realtà di allevamenti e macelli.

Ky imazh ju jep një sërë pensionistësh dhe idenë tonë për ushqimin mosmarrëveshje moraledhe kush është psikologia e dytë amerikane Melanie Joy – vegane dhe aktiviste për të drejtat e kafshëve – hyn në lojë që dëshiron të përcaktojë këtë rrugë “Tre N e drejtësisë”: Ci raccontano (e ci raccontiamo) che mangiare carne sia normale, natyrale dhe e nevojshme.

Eppure, në librin tuaj Pse duam dhe hamë, hamë dhe pimë dhe i miratojmë macet. Një hyrje në industrinë e mishit dhe një proces në kulturën e mishit dhe industrisë së tij “ edito Sonda, Joy spiega chiaramente perché le “Tre N” siano solo di “paraocchi mentali ed emotivi”, përdorim për të zotëruar shqetësimet e aktiviteteve tona dhe ndjenjat tona.

Del mangiare carne e le sue giustificazioni

Ne jetojmë në një shoqëri me shumë pjata me mish status quo: nella maggior parte dei casi, cresciamo consumandola più volte alla settimana – e perfino al giorno – senza farci nessuna domanda, anzi: è considerata una forma di buon senso, la normalità per yll në përshëndetje.

Eppure, fakti që ju do të jeni në gjendje ta bëni këtë gjë dhe ta përfundoni produktin me ndjeshmërinë tuaj, është një kambanë e rëndësishme alarmi. Abbiamo bisogno di drejtësisë për të vendosur mosmarrëveshjen e të varfërve dhe insinuatën se është pervage ogni volta che, anche solo per un attimo, facciamo la connessione tra quello che abbiamo nel piatto e la sua origine.

La identifikimi è la chiave del sistema: il carnismo, ovvero il system di credenze che supporta il consumo di carne come un dato di fatto indiscutibile, ha bisogno proprio di un via libera collettivo che può avvenire solo grazie alle „Tre N.

legi anche: Pensi che mangiare carne sia normale? È gjithë koka e kornizës

Miti numër 1: mangiare carne është normale

Për të argumentuar këtë pikë, për të bërë një mënyrë pasive, për të përcaktuar konceptin e “normës”, për të shmangur një parim përshkrues dhe urdhërues, që e bën të lehtë të kuptosh magjinë e personit, edhe nëse vjen. le të mbarojmë kompozitor. Tani, meqenëse normat janë jo kosto sociale, jo sono innate e sono krijuar da persona per normare il comportamento di altre, va da sé che possano – almeno in alcuni casi – essere sovvertite. Gëzimi i dytë, ngjyra e mishit të manganit në emër të një miku”Liria e zgjedhjes“Në realitet, nuk kemi pse të marrim parasysh të dytën dhe parimet e një sistemi të paracaktuar, i cili ka stabilitetin e preferencave individuale të “giusto” dhe “sbagliato”.

mangiare carne

Normat, pagjumësia, po pështyjnë mbi ndarjen e shijeve tona dhe idealeve tona individuale, në përputhje me faktin që ne e kemi konsideruar “normalen”. Në shoqërinë tonë është shumë e lehtë të hash mish që nuk ka shije të mirëjo vetëm për çështjen e alternativës – edhe nëse është çështja se çfarë duhet bërë, është e vështirë të qëndrosh në vend – por edhe për një çështje “stigma sociale”: Vegjetarianët dhe veganët shihen vetëm nga njerëzit, hipitë që nuk janë të preokupuar me probleme të vërteta del mondo o che compiono scelte ekstreme.

Miti numër 2: mishi dhe mishi natyral

Kjo ide bazohet në parimin “ju jeni gjithmonë të shëndoshë“, Me cilësinë dhe drejtësinë e magjisë së traditave të jetës anakronike. “L’umo abbia consummato carne all’nternum di un diet onnivora per parte della sua storia è innegabile ma, per dirla con le parole di Joy.”dobbiamo riconoscere che l’infantikidio, l’assassinio, lo stupro e il kanibalismo sono antichi almeno quanto il mangiare carne, e quindi probabilmente altrettanto “naturali”, eppure non ci appelliamo restilie nonstiagliibilii“.

Tërheqë procesin e natyralizimi, spiega l’autrice, trasformiamo quello che è a tutti gli effetti è “natyrale” anche në “giustificabile”. Ky proces pasqyron idenë e modës në të cilën mund të supozoni se gjëja më e rëndësishme është që nuk dëshironi të jeni në gjendje të përshtateni me natyrën e natyrës. Dhitë, Mishi mangiare konsiderohet thjesht se është në përputhje me të gjitha rregullat e rastit. Natyralizimi i ekzistencës është një ideologji – në këtë rast të Karnikut – fundi i një baze biologjike.

Miti numër 3: mangiare carne është e nevojshme

Ky mit i rremë është mjaft i përshtatshëm ligjërisht për ata që duan të konsumojnë mish si një faktor natyror: të hahet mish është një imperativ biologjik, për të qenë edhe më i nevojshëm për të drejtat e njeriut.

Eppure, e cila është një ide e mirë për të jetuar pa mish dhe derivate shtazore, por gjithashtu: të përjashtoni dietën dhe numrin e përfitimeve për trupin në drejtim të parandalimit dhe parandalimit dhe parandalimit. Dëshmia e shkencës është më e rëndësishme tregojnë të kundërtënpor kjo besim i rremë vazhdon të jetë një derë hyrëse si një e vërtetë absolute.

mangiare carne

Mangiare carne është vërtet një staf i shkëlqyer?

Pjesa më e mirë e personit dhe konsiderata e dashurisë ndaj kafshëve, gjysma e dytë e njeriut që e jetoi jetën si “staf personal”, por nuk donte të bënte dot me realitetin e të gjitha llojeve.

Një kundërshtim për faktin se dielli është i nxehtë dhe pranon një të vërtetë të pabanueshme: mund të jetosh pa shprehjen e lirisë së zgjedhjes, bukuroshja ime përshtatja në një sistem me fuqi normale “dal’alto” dhe absolutisht e huaj për vullnetin e beqarëve. Kjo pyetje është shumë e vështirë për t’u diskutuar, sepse është fryt i një modeli pensioni dhe një ndarjeje që është gjithmonë e hapur, e pranuar dhe quiche.

È E pamundur për të ushtruar vullnetin për të përfunduar të gjithë sistemin nga brenda – dichiara Gëzimi – sepse vullneti i lirë është i lirë consapevolezzamodelet tona të daljes në pension dhe mbështetjes janë të paplota, të jashtme për shkencën dhe përvojën tonë të kontrollit“.

Për të rimarrë ndjeshmërinë e humbur, quindi, dobbiamo fare solo una cosa: kujdesuni për gjërat me sytë e kornizës.